Teater och tillgänglighet med Jarl Hanhikoski som är teckenspråkig skådespelare

En diskussion om tillgänglighet och teater med Jarl Hanhikoski. Jarl berättar om att arbeta som teckenspråkig skådespelare.

Diskussionen spelades in i LillaLuckan i Helsingfors inför en inspirationsdag om tillgänglighet. I videoklippet visas korta delar av föreställningen ”Prinsessan som inte kunde tala” av Unga Teatern där Jarl spelade huvudrollen som prinsessa. Därefter ser man Jarl och Elin Sundell diskutera med en teckenspråkstolk på plats. Videon kan ses med svensk textning eller med automatisk textning på andra språk.

Inspirationsdagen som arrangerades virtuellt den 7.12.2020 hade temat publikarbete, hörsel och syn. Arrangör var Luckan, Kultur för alla, Svenska Teatern, SAMS, Bildningsalliansen, KulturÖsterbotten, Förbundet Finlands Svenska Synskadade och institutionen för konst och kultur i Yrkeshögskolan Novia. Evenemanget förverkligades inom projektet Tips om tillgänglighet (2020-2022) med av Stiftelsen Leo, Mary, Mary-Ann Hackman, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr, Elfvings stiftelse och Svenska kulturfonden.

Skapad av Luckan (2020)
Producent: Elin Sundell
Film & editering: Jonny Forsman, Evan Kofler

Skip to content