Ulla Jensen berättar om hur hon upplever konst- och kulturfältet som blind

En diskussion med Ulla Jensen för Förbundet Finlands Svenska Synskadade. Hon berättar om hur hon upplever konst- och kulturfältet som blind.

Diskussionen spelades in i Luckans utrymmen i Helsingfors inför en inspirationsdag om tillgänglighet. I videoklippet ser man Ulla och Elin Sundell diskutera, Ulla som går med ledarhunden Nisse utomhus, en närbild på Nisse inomhus och då Ulla läser ett visitkort i punktskrift. Videon kan ses med svensk textning eller med automatisk textning på andra språk.

Inspirationsdagen som arrangerades virtuellt den 7.12.2020 hade temat publikarbete, hörsel och syn. Arrangör var Luckan, Kultur för alla, Svenska Teatern, SAMS, Bildningsalliansen, KulturÖsterbotten, Förbundet Finlands Svenska Synskadade och institutionen för konst och kultur i Yrkeshögskolan Novia. Evenemanget förverkligades inom projektet Tips om tillgänglighet (2020-2022) med av Stiftelsen Leo, Mary, Mary-Ann Hackman, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne sr, Elfvings stiftelse och Svenska kulturfonden.

Skapad av Luckan (2020)
Producent: Elin Sundell
Film & editering: Evan Kofler

Skip to content